کشیدن دندان

کشیدن دندان

در گذشته علاج دندان درد را کشیدن دندان میدانستند، ولی علم جدید دندانپزشکی نه تنها کشیدن دندان را آخرین راه حل نمیداند بلکه تلاش و پیگیری در پیشگیری از بروز بیماریهای دهان و دندان دارد.

دندانپزشک با ترزیق بیحسی موضعی، دندان و ناحیه اطراف آن را بی حس کرده، سپس با تکنیک ویژه ای سعی میکند با کمترین عوارض ریشه دندان را از حفره خارج کرده، بعد از رها شدن دندان از استخوان تا حد امکان با کمترین صدمه به بافتهای اطراف، دندان را خارج کند.


دانلود بروشور کشیدن دندان

 

دانلود بروشور کشیدن دندان

درمان لثه

جرمگیری دندان ها

جرمی که روی دندان ها تشکیل می شود به مرور زمان سبب التهاب و تورم لثه ها شده و موجب پوسیدگی می شود. در این مرحله با کوچکترین تحریکی مثل مسواک زدن، خونریزی لثه رخ می دهد. چنانچه جرمگیری صورت نگیرد، اثرات جبران ناپذیری بر روی لثه و دندان ها ایجاد می گردد و همچنین باعث تکثیر باکتری هایی می گردد که موجب بیماری های داخلی بدن می شود. جرمگیری یکی ازدرمان های مهم  و ضروری دندانپزشکی می باشد که با استفاده ار دستگاه مخصوص، جرم روی دندان و همچنین بین لثه و دندان با حرکات ریز برداشته شده و لثه دوباره به صورت طبیعی به رنگ صورتی و کاملا چسبیده به بافت استخوان زیرین خود در می آید. بر خلاف تصور عمومی در جرمگیری آسیبی به مینای دندان وارد نمی شود.

سفید کردن دندان ها

زمانی که فرد از رنگ دندانهای خود ناراضی است و تمایل دارد که سفیدتر از آن چه هستند دیده شوند، به شرطی که قبلا جرمگیری و پالیش روی دندانهایش انجام شده باشد می توان از این روش برای سفید کردن دندانها استفاده کرد. البته باید توجه داشت تمام دندانهایی که قرار است Bleach شوند باید سالم، فاقد ترمیم های کامپوزیتی یا آمالگام و فاقد روکش باشند زیرا این ها با مواد Bleaching سفیدتر نشده و مشکل بیمار چند برابر خواهد شد. بیلیچینگ به دو روش Office و Home می باشد که در روش اول، انجام درمان فقط در یک جلسه در مطب انجام می شود و در روش دوم که محافظه کارانه تر است این کار در چند روز در منزل انجام خواهد شد.

ویدئوی آموزشی "بلیچینگ چیـست؟"

 

 

دانلود بروشور جرمگیری

 

دانلود بروشور جرمگیری

درمان ریشه

درمان ریشه دندان

پالپ یا مغز دندان منطقه ای نرم در مرکز دندان می باشد. در این منطقه علاوه بر عصب، عروق خونی نیز قرار دارد. وقتی عصب دندان به دلایل مختلف دچار ضایعه گردد، دندانپزشک برای نجات دندان، اقدام به درمان ریشه (عصب کشی) می نماید. دندانپزشک با استفاده از تزریق موضعی دندان را بی حس کرده، پوسیدگی تاج دندان را بر می دارد. با استفاده از میله های بسیار باریک به نام فایل عصب و عروق خونی ریشه را خارج کرده، دیواره کانال ریشه سوهان زده می شود تا هم باقیمانده بافت عصب خارج شود و هم کانال دندان وسیع تر کرده سپس کانال ریشه شستشو داده می شود پس از خشک کردن کانال ریشه با مواد مخصوص کاملا پر می شود و تاج دندان بازسازی می شود. چون معمولا قسمت زیادی از تاج از بین رفته است سعی می شود با استفاده از پین های مخصوص استحکام تاج بیشتر شود.

درمان ریشه ما شامل:

عصب کشی با سیستم پیشرفته و بسیار دقیق Appex Finder + Endo Rotary + Warm Gutta با حداقل نیاز به رادیوگرافی

عصب کشی مجدد با سیستم فوق در عود عفونت دندانهایی که عصب کشی ناقص داشته اند

ترمیم سوراخ شدگی های ریشه و تاج دندانهایی که هنگام عصب کشی ناقص آسیب دیده اند

می باشد.

ویدئوی آموزشی "درمان ریشه دندان ها"

 

 

ویدئوی آموزشی "درمان ریشه دندان"

 

 

دانلود بروشور درمان ریشه

 

دانلود بروشور درمان ریشه

جراحی دندان

جراحی

دندانپزشك به دلايلی از جمله نهفته بودن، فك جوش بودن و يا از بين رفتن كامل دندان و باقي ماندن ريشه آن در استخوان فك، ناچار به جراحي دندان مي شود. دندانپزشك دندان و ناحيه اطراف آن را با استفاده از بي حس كننده موضعي، بي حس كرده، سپس با يك تيغ مخصوص جراحي، لثه ناحيه مورد نظر را كنار می زند. گاهي تمام يا قسمتي از دندان توسط استخوان پوشيده شده است كه این استخوان برداشته شده، تا دندان و ريشه آن در دسترس قرار گیرد. پس از آن دندان و ريشه از استخوان جدا و خارج مي گردد و ناحيه شستشو داده شده بخيه زده می شود.

در دندانپزشکی آبان انواع جراحی شامل : Alveoloplasty  - Bone grafting -  - Gingivoplasty - Soft & hard tissue Crown Lengthening bone Expansion for implant        Open & close Sinus Lift  -  -  Wisdom Tooth Surgery انجام میگیرد.

دانلود بروشور جراحی دندان

 

ترمیم دندان

ترمیم دندان

دندانها به دلایل مختلف از جمله عدم رعایت بهداشت ممکن است دچار پوسیدگی شوند. البته عوامل دیگری مانند ژنتیک، ردیف نبودن دندانها و تغذیه نامناسب نیز در ایجاد پوسیدگی موثر است. زمانی که دندان پوسیده میشود ترکیب شیمیایی آن دچار تغییر گشته، نرم و سست می شود و محلی جهت تجمع میکروب می گردد. در صورت درمان نشدن، دندان دچار تخریب شده و از دست می رود.

دندانپزشک با دریل مخصوص دندانپزشکی، نسج سالم دندان را از پوسیدگی و میکروب پاک کرده و قسمت از بین رفته را با توجه به موقعیت دندان با مواد مخصوص ترمیم می نماید. هر چه میزان از بین رفتن بافت دندان کمتر باشد، درصد موفقیت ترمیم دندان بیشتر و احتمال عود پوسیدگی آن کمتر می گردد.

خدمات ما شامل:

ترمیم دندانهای پوسیده با مرغوب ترین کامپوزیت Ultradent در دندانهای خلفی و قدامی

بازسازی دندانهای به شدت تخریب شده با مواد رزینی همرنگ دندان و پست هایFiber

ویدئوی آموزشی "پوسیدگی چیست؟"

 

 

تعویض پرکردگی های فلزی قدیمی با مواد کامپوزیتی

پرکردگی های فلزی آمالگام اگر با تکنیک صحیح و مناسب و آمالگام مرغوب Spherical انجام شده باشد می تواند یک ترمیم مناسب حساب شود. اما در پاره ای از موارد ترمیم نامناسب و نامرغوب آمالگام سبب آسیب جدی به بافت دندان باقیمانده و نیز سبب تغییر رنگ دندان و حتی لثه می شود. در این موارد پرکردگی آمالگام برداشته شده و پس از حذف پوسیدگی ها با کامپوزیت های سرامیکی که مخصوص دندانهای عقبی و با قابلیت تحمل فشار بالا ساخته شده اند، ترمیم مجدد انجام می شود. در پاره ای از موارد این تعویض پرکردگی صرفا به علت جنبه های زیبایی و طبق درخواست بیمار انجام می شود.

دانلود بروشور ترمیم

 

دانلود بروشور ترمیم

پروتز متحرک

پروتز متحرک چیست؟

دندانپزشک جهت جایگزینی دندانهای از دست رفته اقدام به ساختن پروتز متحرک می نماید. دندانپزشک بعد از قالب گیری از دهان بیمار قالب بدست آمده را برای ساخت پروتز به لابراتور می فرستد. لابراتور پروتز را برای آزمایش و مراحل تکمیلی به دندانپزشک تحویل می دهد و دندانپزشک با توجه به شرایط بیمار به لابراتور دستور مراحل بعد را می دهد. پروتز آماده شده در دهان بیمار قرارگرفته و آخرین تنظیمات اعمال می شود.

دانلود بروشور پروتز متحرک

 

پروتز ثابت

پروتز ثابت چیست؟

برای جایگزینی دندان های از دست رفته و یا تقویت تاج دندانهای ضعیف از پروتز ثابت استفاده می شود. پروتز ثابت نمایی همانند دندانهای طبیعی دارد که می تواند یک یا چند واحدی باشد. هنگامی که یک یا چند دندان از دست رفته باشداز پل یا بریج استفاده می کنند. بطوری که برای استقرار آن، وجود حداقل 2 پایه سالم و مستحکم در طرفین آن ضروری است. دندانهای طرفین ناحیه بی دندانی نقش پایه ها را به عهده دارد و قسمت میانی ( پل ) هم نقش دندانهای جایگزین شده را به عهده می گیرد. برای دندانهایی که قسمتهای زیادی از نسج خود را از دست داده اند و در برابر فشار ضعیف هستند نیز پایه ای در ریشه دندان ایجاد می شود که به آن پست و کور می گویند، که بعد از قرارگیری این پایه، روی دندان قالبگیری شده، روکش روی آن قرار میگیرد.

در دندانپزشکی آبان خدمات ما شامل :

ساخت پروتز از مرغوب ترین روکش های زیبایی بدون فلز ( IPS با بیس سیلیکات و CAD-CAM با بیس زیر کونیا)

تعویض روکشهای قدیمی و نا مرغوب فلزی با روکش های زیبایی IPS و CAD-CAM

 اصلاح بدشکلی، بد رنگی، نامنظمی دندانها با بهترین سیستم های Porcelain Laminateمی باشد.

ویدئوی آموزشی "روکش دندان چیست؟"

 

 

بیرون بودن بیش از حد لثه در لبخند

Gummy smile به حالتی گفته می شود که فرد وقتی می خندد و یا گاهی در بعضی افراد حتی لبخند معمولی و یا صحبت کردن، لثه بالای دندانهای جلویی فک بالا بیش از حد دیده می شود. در یک لبخند زیبا و استاندارد حداکثر 2-5 میلی متر از دندانهای جلویی فک بالا باید دیده شوند و لثه اصلا نباید دیده شود.در این طرح درمان با یک جراحی مینیاتوری و دقیق روی لثه ها و سپس با استفاده از لامینیت و در صورت لزوم روکش های IPS مشکل فوق برطرف می گردد. میزان درمان این مشکل بستگی به میزان بیرون بودن لثه ها و چند فاکتور متغیر دیگر دارد.

بازسازی کامل دندانها با لامینیت و روکشهای IPS

زمانی که دندانها به شدت آسیب دیده اند و یا درمان ریشه و بازسازی تاج وسیع دارند صرفا ترمیم آنها با مواد همرنگ کامپوزیتی نمی تواند زیبایی را به آنها و نیز چهره بیمار برگرداند. در این موارد برای اصلاح بد رنگی و بدشکلی و احیانا ناردیفی و نیز برای محافظت از دندان های روت کانال تراپی شده از لامینیت و روکش های پرسلنی IPS استفاده می نماییم که به تمام دندانهای ظاهر مناسب و همسان و زیبا خواهد بخشید. 

 

اصلاح طرح لبخند معکوس

در یک لبخند زیبا و استاندارد، قوس لبه برنده دندانهای جلویی فک بالا نسبت به لب پایین و نیز لب بالا از یک تبعیت خاصی پیروی می کنند که در صورت عدم این تناسب به هر دلیل لبخند شخص نه تنها زیبا نخواهد بود حتی می تواند برعکس چهره خشن یا غمگین از وی نمایان سازد. در درمان اصلاح طرح لبخند با روشهای متفاوت ترمیم با کامپوزیت، لامینیت، تعویض روکشهای نامرغوب قبلی با روکشهای IPS و ... موفق به خلق یک لبخند زیبا در فرد موردنظر می گردیم.

اصلاح بدشکلی و بدرنگی دندانها با لامینیت پرسلن

زمانی که بدشکلی، بدرنگی و یا ناردیفی دندانها به حدی است که تنها با ترمیم های کامپوزیتی قادر به حل مشکل نمی باشیم از لامینیت ها استفاده می کنیم. لامینیت یک پوسته نازک از جنس کامپوزیت یا پرسلن است که روی دندانها که حداکثر فقط 4 میلی متر تراش خورده اند و یا حتی در برخی موارد نیاز به تراش هم ندارند، چسبانده می شود و مشکلات فوق را در پشت خود استتار کرده و زیبایی را به دندانها و چهره بیمار بر میگرداند.

دانلود بروشور پروتز ثابت

 

فایل پروتز ثابت پی دی اف

اطفال

شروع رویش دندانهای شیری

شروع رویش دندان های شیری معمولا از 6 ماهگی می باشد. از حدود6 سالگی افتادن دندان های شیری آغاز می شود و بین 12 تا 13 سالگی ادامه می یابد. توجه داشته باشید که این ارقام تنها یک میانگین هستند و ممکن است از کودکی به کودک دیگر متفاوت باشد. هم زمان با رویش اولین دندان می توان از مشاوره دندانپزشک کودکان بهره مند گردید. تعداد دندان های شیری 20 عدد و تعداد دندان های دائمی 32 عدد می باشد. توجه داشته باشید که یکی از مهم ترین دندان های هر شخص یعنی اولین کرسی دائمی در پشت آخرین کرسی شیری و بدون لق شدن و افتادن هر گونه دندانی رویش پیدا می کند. این دندان حدودا در سن 6 سالگی رویش می یابد. آن را با دندان شیری اشتباه نکنید.

روشهای پیشگیری

فلورایدتراپی: باعث افزایش استحکام مینای دندان می گردد. فلوراید از طریق آب آشامیدنی، خمیر دندان، دهانشویه، ژل و وارنیش در دسترس قرار می گیرد. ژل و وارنیش توسط دندانپزشک در فواصل زمانی 3 تا 6 ماه، بنا به تشخیص دندانپزشک، به کودک توصیه می گردد.

پس از درمان با توجه به ماده مصرفی توصیه های پزشک را اجرا نمایید.

فیشورسیلنت: شیارهای عمیق دندان های دایمی می توانند محل مناسبی برای تجمع ذرات غذایی میکروبی و ایجاد پوسیدگی باشند. برای جلوگیری از این امرمی توان شیارهای عمیق را با مواد مخصوص پوشاند تا از ورود میکروب های پوسیدگی زا و ذرات مواد غذایی جلوگیری شود

روش های درمانی و مراقبت های لازم

در صورت احساس درد، به هیچ عنوان مراجعه به دندانپزشک را به تاخیرنیندازید، زیرا ممکن است موجب ایجاد عفونت گردد. دندانپزشک بعد از برداشت بافت پوسیده، حفره ایجاد شده را با مواد بخصوص(آمالگام یا کامپوزیت)ترمیم می کند. در بعضی از مواردی که وسعت پوسیدگی و شدت تخریب بافت دندان به حدی باشد که امکان ترمیم مناسب وجود نداشته باشد، جهت درمان دندان از روکش فلزی استفاده می شود. در مواردی که دندان غیر قابل نگهداری و ترمیم باشد، دندان از دهان خارج می گردد.

مراقبت های لازم پس از رویش دندان ها

هم زمان با رویش اولین دندان به والدین توصیه می گردد که دندان ها با گاز استریل مرطوب تمیز گردد. استفاده از مسواک مربوط به هر گروه سنی نیز توصیه می گردد. مسواک زدن باید روزی 2 بار(صبح و شب قبل از خواب)هر بار به مدت 3 تا 4 دقیقه انجام شود و جهت تمیز کردن سطوح بین دندانی از نخ دندان استفاده گردد.

مهمترین نکته در حفظ سلامت دندان ها رعایت اصول تغذیه سالم است.

سعی کنید از مصرف نوشابه، شیرکاکائو، لواشک و موادی که به نوعی به سطح دندان می چسبند، اجتناب کنید. مصرف بیش از حد شیرینی جات ومواد قندی نیز توصیه نمی گردد.

دلایل اهمیت سلامت و درمان دندان های شیری

  • ظاهر زیبای کودک
  • کمک به تغذیه و رشد مناسب
  • ادای صحیح کلمات
  • رشد مناسب فکین
  • حفظ فضا و هدایت رویش دندان های دائمی

دانلود بروشور اطفال

 

دانلود بروشور اطفال

ایمپلنت

ایمپلنت چیست؟

ايمپلنت دنداني قطعه اي از فلز تيتانيوم است که اغلب به شکل ريشه دندان مي باشد و داخل استخوان فک قرار داده ميشود. ايمپلنت دنداني بعنوان پايه اي جهت قرار دادن پروتز روي آن استفاده مي شود و باز سازي تاج دندانهاي از دست رفته با استفاده از اين پايه ايمپلنت مقدور مي گردد. 

ایمپلنت یا  کاشت دندان یکی از درمانهای  دندانپزشکی است. در این درمان جایگزینی دندان به صورت دائمی می باشد. انتخاب نوع ایمپلنت به شرایط بیمار، وضعیت استخوان و نوع پروتز بستگی دارد. ایمپلنت در بهترین شرایط مانند دندان طبیعی به مراقبت نیاز دارد و فشار بی اندازه بر ایمپلنت صحیح نیست.

دندانپزشک بعد از انتخاب نوع ایمپلنت، با توجه به شرایط بیمار با انجام عمل جراحی ایمپلنت را در استخوان قرار می دهد. پروتزی که روی آن قرار می گیرد متفاوت است و ممکن است ثابت یا متحرک باشد.

در دندانپزشکی آبان، از 4 سیستم مختلف، شامل: Zimmer (آمریکا) ، Nobel Biocare (سوییس )، TBR ( فرانسه ) و Dentis  (کره ) استفاده می شود و درمانهای تک روکش CAD-CAM ، بریج های CAD–CAM و Overdenture  انجام می گیرد.

     

اصلاح بی دندانی کامل با ایمپلنت

زمانیکه در یک یا 2 فک تمام دندانها از دست رفته باشند درمان با ایمپلنت بهترین روش جایگزینی دندانهاست. روش اول این است که در ازای هر دندان از دست رفته یک ایمپلنت نصب شود و روی هر کدام یک روکش مناسب گذاشته شود اما این روش درمان مشکل تر و بسیار پرهزینه است. در روش دوم برای بیمار ابتدا یک دست دندان مصنوعی ساخته می شود سپس این پروتز روی تعداد مشخصی ایمپلنت های مخصوص overdenture نصب می شوند . در این روش پروتز قابل برداشتن و گذاشتن مجدد است و بهداشت راحت تر می باشد، ولی دست دندان آنقدر در جای خود محکم است که حتی فرد می تواند با آن سیب گاز بزند.اصلاح بی دندانی کامل با ایمپلنت

ویدئوی آموزشی "ایمپلنت چیست؟"

 

 

درمان بی دندانی قدامی با ایمپلنت و روکشهای زیبایی

درمان بی دندانی با ایمپلنت بهترین روش جایگزینی دندانهای از دست رفته می باشد در این روش درمان یک قطعه داخل استخوانی طی یک جراحی داخل استخوان فک در محل مناسب نصب می گردد و پس از طی مدت بازسازی استخوان در اطراف این قطعه (حدود 3 ماه) قطعه دوم روی آن نصب می گردد. در دندانهای جلویی تنهای جایگزینی دندان از دست رفته مهم نیست بلکه تامین زیبایی نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. به همین علت بهتر است در این ناحیه از روکشهای زیبایی بدون فلز استفاده شود.

دانلود بروشور ایمپلنت

 

دانلود بروشور ایمپلنت