۲) انتخاب مسواک مناسب:
نکته مهم در شروع مسواکزدن این است که مطمئن شویم مسواکمان، تمیز و سالم باشد. انتخاب یک مسواک خوب که موهای آن از نایلون نرم، ساخته شده باشد بسیار مهم است. نکته قابل ذکر این است که یک مسواک را نباید بیش از سه یا چهار ماه مورد استفاده قرار داد زیرا موهای آن کج و نامنظم میشود، بنابراین هر موقع که موهای مسواک، خمیده و یا نامنظم و از یکدیگر جدا شود یا رنگ آن تغییر کند، در این صورت باید حتما مسواک را تعویض کرد. مسواکها اغلب به صورت نرم، متوسط و سخت عرضه میشوند که استفاده از مسواک نرم توصیه میشود و در موارد خاص باید با نظر دندانپزشک و با توجه به نوع دندانها، از مسواک مورد نظر استفاده کرد. یادمان باشدکه لزوما مسواک گران و خارجی به معنی بهتر بودن آن نیست.
۳) حتما خمیردندان لازم نیست:
اشاره به این نکته لازم است که به یاد داشته باشیم، لازم نیست مسواکزدن را حتما با خمیردندان انجام داد زیرا چنانچه خمیردندان در دسترس نباشد میتوان تنها با آب دندانها را تمیز کرد. استفاده از خمیردندان حاوی فلوراید نیز برای مسواککردن توصیه میشود.
۴) زاویه دهید:
پیش از شروع مسواک، ابتدا دهان را با آب خیس میکنیم تا خمیردندان به خوبی کف کند و سپس از دندانهای به اصطلاح کرسی (آسیاهای بزرگ و کوچک) شروع کنید و باید به نحوی مسواک کنید که موهای مسواک به صورت مایل و کج و با زاویه ۴۵ درجه روی سطح خارجی دندانها قرار گیرد. در این حالت موهای مسواک روی قسمت وسط دندان نیز قرار گرفته و شیارهای موجود روی دندانها تمیز میشوند.
۵) اول سطح زبانی:
اول سطح زبانی دندانهایتان را مسواک بزنید بعد به سراغ سطح مسواک بزنید بعد به سراغ سطح لپی (گونهایی) دندانها بروید به این ترتیب سطوح داخلی دندانهایتان را قبل از اینکه دستانتان خسته شود، تمیز میکنید.
۶ ) سایش بیسایش:
اغلب ما مسواک را به طور رفت و برگشت و از بالا به پایین و یا جلو و عقب حرکت میدهیم که در درازمدت موجب میشود تا سایش روی دندانها و در مجاورت لثهها ایجاد شود و از طرفی لثهها به مرور زمان از روی قسمت پایین دندانها، کنار رفته و مشکلات حادی را به وجود میآورد. باید دقت شود که مسواک را با زاویهای ۴۵ درجه نسبت به محدود طولی دندان روی شیار دندان و لثه قرار داده و قدری به سمت پایین فشار دهیم تا موهای مسواک به طور کامل بین لثه و دندان فرو رود. سپس مسواک را با حرکت ملایم لرزش میدهیم که این کار سه تا چهار بار باید چندبار تکرار شود تا کلیه سطوح غیرقابل دسترسی برای مسواک تمیز شود.
۷) محل نگهداری مسواک:
پس از مسواکزدن، مسواک خیس را در جعبه یا محیط سربسته قرار ندهید زیرا به اصطلاح هوای داخل آن دم کرده و موجب رشد میکروبها میشود.