دندانها به مرور زمان وبا گذشت سن دچار تغییر رنگ میشوند.این تغییر رنگ در اثر تغییر مواد معدنی مینا وعاج صورت میگیرد به این معنی که تخلخل مینا به مرور کم میشود وشفافیت خود را از دست میدهد.دندانها هم چنین ممکن است به علت مواد رنگی غذاها باکتریها وتنباکو دچار تغییر رنگ شوند.از آن جائی که سفیدی دندانها به سور ناخود آگاه نشانهای از جوانی بر شمرده میشودهمواره سفید کردن دندانها مورد درخواست مردم بوده است.رنگ طبيعي دندان هاي افراد مختلف، با هم تفاوت دارد. اگر از رنگ دندان خود راضي نيستيد، نخست سعي کنيد به خاطر بياوريد که آيا دندان هاي شما از ابتدا (زماني که به ياد مي آوريد) همين رنگي بوده است يا اين که بعد ها به مرور رنگ آن تغيير کرده.
واقعیت این است که دندان هیچ کس به طور کامل سفید نیست، و دندان کاملا سفید به هیچ وجه طبیعی به نظر نمی رسد. دندان های افراد به طور طبیعی و بدون آنکه دچار تغییر رنگ های محیطی شده باشند، ممکن است با سایه ها و ته رنگ های گوناگونی از زرد، قهوه ای، خاکستری و قرمز تغییر کند. به عبارتی رنگ دندان ها ممکن است ترکیبی از سفید و ته رنگ های ذکر شده باشد.
در ادامه راه حل هایی کلیدی و کوچک معرفی می شوند که به کمک آن ها می توانید دندان هایی سفید تر داشته باشید:
ایمپلنت دندانی چه مزایایی نسبت به پروتز های ثابت و متحرك عادی دارند؟
در درمان ایمپلنت مانند جایگزین كردن یك یاچند دندان بوسیله پروتز ثابت (بریج) نیاز به تراشیدن دندان های مجاور و سالم نیست. مانند پروتزهای متحرك دارای قلابها و گیره های فلزی نیست و تجمع غذایی اطراف این قلابها و زیر اسكلت پروتز متحرك را نخواهید داشت.خوردن كرفس اولا باعث افزايش ترشح بزاق مي شود كه مي دانيم بزاق خاصيت ضد پوسيدگي و محافظت از دندان ها را دارد. دوما جويدن زياد كرفس باعث ماساژ لثه مي شود و به صورت مكانيكي، به تميز كردن سطوح دندان ها كمك مي كند.
مشکلات دندان عقل
غلب افراد جامعه مشکلاتي با دندان عقل دارند. از جمله دردسرهايي که دندانهاي عقل روييده، نهفته و نيمه نهفته ميتوانند ايجاد کنند، ميتوان به موارد زير اشاره کرد:
الف ) اثر فشاري محدوديت فضا در قوس فکي يا رشد دندان عقل در جهات نادرست موجب مشکلاتي مانند اين موارد ميشود:
جويدن آدامس هاي بدون قند (sugar free) به خصوص بعد از غذا خوردن، نه تنها به دندان ها هیچ آسیبی نمی رساند بلکه مي تواند در پيشگيري از ايجاد پوسيدگي دندان ها مفيد باشد.
این عمل به 3 طريق زیر اتفاق می افتد:
1- محيط دهان بعد از غذا خوردن خاصيت اسيدي پيدا مي كند و در چنين محيطي زمينه براي پوسيدگي دندان ها مساعد مي شود. آدامس هاي بدون قند مي توانند اين محيط اسيدي را خنثي كنند و اين خود مانع از ايجاد پوسيدگي در دندان ها مي شود.